Ki vezeti be a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót?

synaptics clear id fs9500 ujjlenyomat-olvasó
Synaptics Clear ID FS9500
Vágólapra másolva!
Nem a Samsung kapta a reklámszempontból előnyös lehetőséget.
Vágólapra másolva!

Néhány nappal ezelőtt a Synaptics bejelentette a világ első tömeggyártásba került, kijelzőbe építhető ujjlenyomat-olvasóját. Az első ilyen szenzort használó androidos csúcsmobilok már jövőre elérhetővé válnak, a vállalat az öt legfontosabb mobilgyártóval szorosan együttműködve hajtja végre a piaci bevezetését.

Synaptics Clear ID FS9500 Forrás: Synaptics

A nagy kérdés persze az, hogy melyik gyártó jelenti majd be az első ezt használó okostelefont? A néhány napja kiadott sajtóközleményében a Synaptics azt írta, hogy a minimális kávával rendelkező, Samsung Infinity OLED kijelzőkben például különösen jól működhet, ami arra engedett következtetni, hogy talán a Galaxy S9-ben mutatkozhat be a nagy presztízsértékű megoldás, reklámszempontból ez nagyon jól jönne a Samsungnak.

Hát nem abban fog.

A Forbes-nak cikkeket író Patrick Moorhead piaci elemző szerint az első kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóval rendelkező készüléket a kínai Vivo fogja bejelenteni, nemrég alkalma nyílt kipróbálni a telefon prototípusát. Állítása szerint a technológia jól működik: csak fel kell ébreszteni a kijelzőt, majd rá kell tenni az ujjat a kijelző egy kis grafikával jelzett pontjára, és máris megtörténik a biometrikus hitelesítés.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!