Androidon is megújul a Skype felülete

skype chat csevegő
Radikálisan megújul a Skype kinézete, közösségi funkciókkal bővül a szolgáltatás
Vágólapra másolva!
Lassan csak sikerül rendbe hozni a csevegőalkalmazást.
Vágólapra másolva!

A nyár elején nagy meglepetésre radikálisan megújult a Microsoft tulajdonában lévő Skype kezelőfelülete, első körben az Android és az iOS rendszerű eszközökön debütált a trendinek szánt, közösségi hálózatokon megszokott funkciókkal feltubózott alkalmazás. Sajnos mindkét verzió rendkívül bugos volt, alapvető opciók hiányoztak belőlük, az új kezelőfelület pedig nem volt mindenhol logikus és felhasználóbarát.

A bétatesztelők már próbálgathatják az androidos Skype megújult felületét Forrás: Skype

Úgy tűnik, hogy a Skype illetékeseinek lassan csak sikerül úrrá lenniük az indokolatlanul okozott káoszon. Néhány héttel ezelőtt frissült az iOS rendszerű Skype megjelenése, a fő funkciók most már egy a kijelző alján lévő navigációs sávról érhetőek el. A változtatások most elérték a csevegő androidos változatát is, az előzetes verziót tesztelőknél elméletileg már megjelentek az újítások.

Az újratervezett felületű androidos Skype elvileg teljesen megfelel a Google Material Design irányelveinek, megkapta a sokak által hiányolt a kontextusfüggő gyorsgombot (a kijelző alsó részén lévő, kerek, lebegő gomb), megújult a fejléc és a keresőgomb, és persze alsó navigációs sávot kapott az alkalmazás.

Egyelőre nem világos, hogy ezek a változtatások mikor jelenhetnek meg az androidos Skype stabil változatában.

Végül érdekes, hogy Android és iOS rendszeren is tesztelés alatt áll egy új chatelést kezdeményező felület, amelyen az eddigieknél gyorsabban lehet csevegések indítani.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!