Xboxot kapott egy kisfiú az önzetlenségéért

2017.12.18. 14:07

Lemondott a karácsonyi ajándékáról, hogy takarókat kaphassanak a hajléktalanok.

Ideális esetben a gyerekek számára a karácsony az év egyik legizgalmasabb része, hiszen tűkön ülve várják, hogy mit kapnak majd ajándékba. A hónap elején az Ohio államban élő, 9 éves Mikah Frye igazán megható gesztust tett: a kisfiú lemondott a karácsonyi ajándékának szánt Xbox One konzolról, helyette arra kérte a nagymamáját, hogy abból a 300 dollárból vegyen inkább takarókat, és azt osztogassák szét a helyi keresztény közösség által üzemeltetett hajléktalanszálló lakói között.

Mikah FryeForrás: Fox8

A család beszámolója szerint a jótettet részben a kisfiú saját tapasztalatai inspirálták: nagyjából három évvel ezelőtt a családjával ő maga is eltöltött néhány hetet az Ashland Church Community Emergency Shelter Services szállásán, miután elveszítették a korábbi lakásukat.

Mikah a nagymamájával látott néhány hajléktalant az utcán, és megkérdezte, hogy télen hogyan tartják magukat melegen, hiszen a szálláson kapott takarókat vissza kell adniuk a távozásukkor. Ekkor jött az ötlet, hogy az Xbox árából inkább ajándékozzanak saját takarókat a rászorulóknak, biztosan szükségük van rájuk.

A nagymama természetesen eleget tett Mikah kérésének, végül bő 60 takarót sikerült adni a hajléktalanoknak. A kisfiú mindegyikhez csatolt egy kézzel írt jegyzetet is:

[...] Nekem is adtak takarót, de vissza kellett adnom. Ezért szeretném, ha nektek saját takarótok lenne... Most már a saját házamban élek, és egyszer ti is abban fogtok. Barátotok, Mikah.

A Fox8 tévécsatorna készített egy riportot az esetről, ami természetesen nem kerülte egy a Microsoft figyelmét. A vállalat megajándékozta a kisfiút egy Minecraft témájú Xbox One X konzollal, plusz két szatyornyi játékkal és kiegészítővel.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!