Használhatóak az Universal zenéi a facebookos videókban

Revellers listen to music in their headphones during a Silent Disco at the Glastonbury Festival of Music and Performing Arts on Worthy Farm near the village of Pilton in Somerset, South West England, early on June 25, 2015. AFP PHOTO / OLI SCARFF
Vágólapra másolva!
Már nem kell attól tartani, hogy szerzői jogsértés miatt törlik majd a mozgóképeket.
Vágólapra másolva!

A videomegosztókra mozgóképeket feltöltők, továbbá az interneten élőben közvetítők valószínűleg jól tudják, hogy a zenék használata igazi aknamező. A zenekiadók a lehető legtöbb bevételt szeretnék látni az általuk kiadott dalokból, így aki jogdíj fizetése nélkül használja fel az anyagaikat, az számíthat a problémás videóinak a törlésére, vagy éppen a belőlük befolyó reklámbevétel elveszítésére.

Forrás: AFP/Oli Scarff

A Facebook bejelentette, hogy a közösségi hálózatra videókat feltöltők, vagy az azon keresztül élőben közvetítők

mostantól világszerte szabadon használhatják a Universal Music teljes katalógusát.

A videokészítőknek nem kell licencdíjat fizetniük a mozgóképeikben szóló zenékért, és persze azok törlésétől sem kell tartaniuk. A felek közt létrejött megállapodás az Instagram és az Oculus VR platformra is vonatkozik, azokon is nyugodtan használhatóak a kiadó zenéi.

A tájékoztatás szerint a mostani megállapodás csak a kezdet, a Facebook és az Universal a jövőben új, zeneközpontú termékek fejlesztésével fog kísérletezni. Nem világos, hogy ez mit jelent, és egyáltalán lesz-e belőle valami.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!