Népszerűek a Facebook „lite” appjai

messenger lite
Hamarosan letölthető lesz a butított Messenger is
Vágólapra másolva!
Házon belül állított riválist a saját alkalmazásainak a Facebook.
Vágólapra másolva!

A techcégek meggyőződése, hogy a szolgáltatásaiknak folyamatosan új funkciókat kell kapniuk. Ez önmagában érthető, a probléma pusztán az, hogy ezek a funkciók idővel lassúvá, nehezen kezelhetővé, óriási méretűvé tehetik a termékeiket. Ha mobilappokról beszélünk, akkor ráadásul még a telefonok akkus üzemidejét is alaposan csökkenthetik, továbbá rengeteg mobilnetes adatforgalmat generálhatnak.

Forrás: Facebook

A fenti negatívumok mindegyike jellemző a Facebook és a Messenger appokra. Ez még a fejlett világban is probléma, hát még a fejlődő országokban, ahol mindenáron terjeszkedni kíván a Facebook. A kérdéses területeken tipikusan belépőkategóriás telefonokkal rendelkeznek a potenciális felhasználók, a mobilnet pedig ritkás és méregdrága.

Éppen ezért is a Facebook kénytelen volt Lite verziókat készíteni mindkét alkalmazásából, a Facebook Lite és a Messenger Lite is elérhető a világ legtöbb országából, hazánkból is.

A minimális erőforrásigényű, kevés mobilnetet használó, rendkívül letisztult szoftverek látszólag már világszerte komoly riválist állítottak a mindenféle funkciókkal teletömött klasszikus appoknak: a Play Áruház statisztikái alapján a Facebook Lite már valahol 500 millió és 1 milliárd letöltés között jár, míg a Messenger Lite pár napja átlépte a 100 milliós letöltést.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!