Jól felbosszantotta a felhasználóit egy társkereső

A szerelem mindenkinek jár: társkeresők romáknak, rondáknak és fogyatékkal élőknek
Vágólapra másolva!
A valódi neveik használatára szeretné rábírni a párkeresőket az OkCupid.
Vágólapra másolva!

Alaposan kibabrált a Tinder a klasszikus társkereső szolgáltatásokkal, így azok a relevanciájuk megtartása érdekében folyamatosan másolják a riválisukat sikeressé tevő funkciókat és jellegzetességeket. A hazánkban kevésbé ismert, a becslések szerint olyan 1 millió aktív felhasználóval rendelkező OkCupid most darázsfészekbe nyúlt, ugyanis a klasszikus nicknevek helyett szeretné, ha az év végétől a valódi neveiket használnák a párkeresők.

Forrás: Thinkstock

A szolgáltatás szerint ez megfelel a manapság megszokott trendeknek, hiszen a közösségi médiában is teljesen hétköznapivá vált a valódi nevek használata, a Facebook konkrétan kötelezi is erre a felhasználóit. Ezen felül az OkCupid meglátása alapján a nicknevek egy extra, teljesen szükségtelen misztikumot építenek a felhasználók köré.

Természetesen rengeteg felhasználót felbosszantott a lépés, hiszen sokan pont azért preferálják az OkCupidot, mert ott bármilyen nevet használhatnak. A nickevek általánosságban véve nagyobb anonimitást biztosítanak, és csökkentik annak az esélyét is, hogy

a csalódott személyek megtalálhassák, megfigyeljék, zaklassák őket a közösségi portálokon.

A kritikákra válaszul az OkCupid tisztázta, hogy az idei év végével nem teszi ténylegesen kötelezővé a teljes nevek használatát, csak erre kívánja buzdtani a felhasználókat.

A cél az, hogy olyan neveket adjanak meg a profiljaikban, amelyeken szólíttatni szeretnék magukat egy randin; például „bodzácska88" helyett a jövőben lehetne „Petra88" a felhasználói név, vagy a családnév kezdőbetűjét használva „S. Petra".

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!