Ez lesz a Samsung következő 40 ezer forintos mobilja

samsung galaxy j2 okostelefon android
Samsung Galaxy J2 (2018)
Vágólapra másolva!
A jövő évi Galaxy J2-nek csak a kijelzőfelbontásába lehet nyugodtan belekötni.
Vágólapra másolva!

A Samsung mindig is jelen volt az abszolút belépőkategóriás okostelefonok piacán, ám a kártyafüggetlenül megfizethető készüléket vásárolni kívánók aránylag ritkán kötnek ki a vállalat termékeinél, hiszen hasonló árban általában számos kevésbé ismert gyártó kínál vonzóbbnak tűnő készülékeket.

Samsung Galaxy J2 (2018) Forrás: WinFuture.de

Ettől függetlenül a cég nem adja fel, a német WinFuture jóvoltából kiszivárgott a várhatóan pár héten belül piacra kerülő Samsung Galaxy J2 (2018). A telefon forgalmazása elsőként többek közt Oroszországban kezdődhet meg, kártyafüggetlen pedig elvileg 8000 rubelbe, átszámítva 36 ezer forintba fog kerülni. Oroszországban 18 százalék az ÁFA mértéke, így hazai forgalmazás esetén bruttó 40 ezer forintos árcédulára kell számítani.

Ezért cserébe a telefonnak egyetlen igazán kifogásolható jellegzetessége van: az 5 hüvelykes AMOLED érintőkijelzője csak 960×540 pixel felbontású. Egy 2018-ban piacra dobandó készüléknél ennyi pénzért igenis elvárható volna egy legalább 1280×720 pixeles panel. Egyeseknek az 1,5 GB rendszermemória is szúrhatja a szemét, bár ez mennyiség valójában a hétköznapi mobilozás során elég lehet, csak érdemes eltekinteni a háttérben futó appok és a böngészőfülek halmozásától.

A többi specifikációba már nem érdemes belekötni: négymagos és 1,4 GHz-es processzorú Qualcomm Snapdragon 425 lapkakészlet, 5 / 8 megapixeles kamerák, 16 GB bővíthető háttértár, LTE, 2600 milliamperes akku, dupla SIM, Android 7.1.1 operációs rendszer.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!