Nem hagyja szidni a volt munkáltatót a Google

Google logó
People pass by the Google logo at the Web Summit in Lisbon on November 8, 2017. Europe's largest tech event Web Summit will be held at Parque das Nacoes in Lisbon from November 6 to November 9. / AFP PHOTO / PATRICIA DE MELO MOREIRA
Vágólapra másolva!
Megóvná a cégeket a revansra vágyó ex-kollégák lepontozásától a kereső.
Vágólapra másolva!

Sajnos nem minden munkahely fenékig tejfel: előbb-utóbb mindenki eljuthat arra a pontra, hogy vélt vagy valós sérelmek miatt felmond a munkaadójánál, vagy éppen az válik meg tőle. A volt kollégák egy része ezután szeret kígyót-békát mondani a volt foglalkoztatójára, függetlenül attól, hogy az megérdemli-e a kedves szavakat.

Forrás: AFP/Patricia De Melo Moreira

Ez a viselkedés elkezdett gyakorlati problémát jelenteni, hiszen a volt alkalmazottak már nem csak a családi vagy baráti körükben szidhatják a volt munkáltatóikat, de a Google felületén is negatív értékeléseket hagyhatnak róluk. Ezek megjelenhetnek a cég nevére való rákeresés esetén, és persze beleszámítanak a vállalkozás csillagos értékelésébe is.

A Google nem tudja megállapítani, hogy mennyire jogosak a negatív értékelések, így most csendben olyan ponttal bővítette a Térképek szolgáltatás felhasználói szabályzatát, ami

megtiltja a jelenlegi vagy volt munkavállalók számára a negatív értékelések írását.

Hatalmas szankciók nem járnak a volt munkáltatót negatív fényben feltüntető értékelésekért, a Google egyszerűen csak törli azokat, ha ilyen jellegű viselkedésről kap bejelentést. Ezen felül a vállalat nem akadályozza meg, hogy a felhasználók az egyéb felületein kinyilvánítsák a negatív véleményüket a volt munkáltatójukról.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!