Trükkösen védené New York a netsemlegességet

2017.12.31. 08:05

Az állam óriási üzletektől fosztaná meg a fogyasztóellenes netszolgáltatókat.

Az Egyesült Államokban december közepén eltörölték a hálózatsemlegességet előíró jogszabályokat. Ugyan a döntést számos állam fogja jogilag támadni, azonban jelenleg az a helyzet, hogy a netszolgáltatók az üzleti érdekeiknek megfelelően, szabadon lassíthatnak vagy tilthatnak le webszolgáltatásokat a hálózataikon. Az ügy további érdekessége, hogy az USA Szövetségi Kommunikációs Bizottsága (FTC) konkrétan megtiltotta az USA tagállamai számára, hogy a saját hatáskörükben netsemlegességet biztosító törvényeket hozzanak.

New York városForrás: Erik Drost / Flickr

New York állam a netsemlegesség eltörlésének egyik nagy ellenzője volt, és az FTC-vel való harc mellett akár alternatív módszerekkel is hajlandó lehet kierőszakolni a hálózatsemlegesség betartását. Patricia Fahy képviselő a héten beadott egy javaslatot New York állam törvényhozásának alsóházában, amely szerint a netsemlegességet nem tisztelő netszolgáltatókat egyszerűen ki kellene zárni a közbeszerzésekből, erre jogilag lehetőség van.

Éppen elég példa van arra, hogy ha szeretnél állami megrendelést kapni, akkor meg kell felelned az ilyen és az olyan követelményeknek

– magyarázta Fahy a nem túl bonyolult ötletet.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!