88 hüvelykes OLED tévét készített az LG

2018.01.02. 12:06

Nemcsak képátlóra, de felbontásra is csúcs a készülék.

Jövő hét kedden hivatalosan is megnyit az idei Consumer Electronics Show, így a kiállítók elkezdték bejelentgetni az élőben elsőként a Las Vegas-i kiállításon megszemlélhető, legérdekesebb termékeiket. Az LG rögtön egy világcsúccsal indított, a standjánál egy 88 hüvelykes és 8K felbontású, OLED paneles tévére csorgathatják majd a nyálukat az érdeklődők.

88 hüvelykes és 8K felbontású OLED panel került az LG tévéjébeForrás: LG

A 8K felbontás alatt 7680×4320 pixel kell érteni. Összehasonlítási alapul a már évek óta sulykolt 4K felbontású tévék 4196×2160 pixelesek, míg a mára megszokott Full HD (1080p) felbontás 1920×1080 pixelt jelent.

Az LG tévéje azért csúcs, mert ilyen kijelzőátlójú OLED-es tévét még senki sem készített, főleg nem 8K felbontású panellel. Az eddigi rekord a 77 hüvelyk + 4K felbontás volt.

Az LG készüléke, tehát méretében és felbontásában is lenyűgöző. A szombaton kezdődő kiállításon ebben a kategóriában nem is valószínű, hogy ehhez hasonlót fogunk találni - már csak azért sem, mert az örök vetélytárs, a szintén koreai Samsung egy alapvetően más irányban fejleszti a televzióit, és az általa alkamlazott QLED technológia meglehetősen elmarad az OLED mögött szinte minden tekintetben.

Ezt ellensúlyozandó a Samsung elvileg kiállít majd egy 150 hüvelykes tévét a CES-en, amiben új fejlesztésű micro-LED panel dolgozik, ami a cég közleménye szerint áttörést hozhat a tévépiacon. Amennyiben ez megtörténik, mindenképp írunk majd arról, hogy a Samsungnak sikerül-e ennek segítségével behozni valamennyit a lemaradásból, amit az OLED technológia mellőzése okozott az LG tévéivel szemben.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!