Megújult a VR-játékokhoz szánt lábvezérlő

3drudder blackhawk vr virtuális valóság
3dRudder BlackHawk
Vágólapra másolva!
Egy helyben ülve irányítható vele a játékokban való mozgás.
Vágólapra másolva!

A VR-headseteket tervező vállalatok már évek óta dolgoznak azon, hogy a játékosok szabadon és kényelmesen mozoghassanak a virtuális terekben, ne kelljen gamepaddel irányítaniuk a mozgásuk irányát, vagy éppen „teleportálgatniuk" a specifikusan VR-os használatra szánt, kézben tartható vezérlőkkel. Az érintettek egyelőre a helyiségek meghatározott területein való mozgás követését próbálják megoldani, azonban zsákutcának tűnik az elképzelés, ráadásul még életveszélyes is.

3dRudder BlackHawk Forrás:3dRudder

3dRudder nevű cég most bejelentette a mozgási probléma megoldására kitalált, lábbal irányítható vezérlőjének második generációs változatát. A 3dRudder BlackHawk legnagyobb újításai, hogy egyrészt az ergonomikusabb kialakításnak és a „papucstartónak" köszönhetően kiszámíthatóbban működtethető, másrészt pedig az aktív holt zóna funkcióval a játékok fejlesztői dinamikusan állítgathatják az érzékenységét; például a nagyobb intenzitású akció esetén szűkebbre vehetik a holt zónát.

Ezen felül LED-es visszajelzőfények is vannak az új modellen, nem mintha ezekből sokat látnának a VR-headsetet viselő felhasználók.

A perifériát elvileg az összes Steam VR és Oculus VR játék támogatja.

A 3dRudder BlackHawk a tavasz folyamán kerül majd piacra, az ajánlott fogyasztói ára 139 euró lesz. Az új modell bejelentésével párhuzamosan az első generációs vezérlő árát 99 euróra csökkentette a vállalat; olyan 43 és 31 ezer forintokról van szó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!