Január közepéig érhető el az ingyen Windows 10-re frissítés

windows 10, frissítés
Ez az a kis bosszantó ablak, ami azt jelzi, hogy a gépünk tárhelyén hamarosan több gigával kevesebb hely van, mint kellene.
Vágólapra másolva!
Ismeretlen okból a Microsoft bő két héttel kitolta az akció befejezését.
Vágólapra másolva!

Nemrég mi is emlékeztettük az Olvasóinkat, hogy a jelenleg Windows 7 vagy Windows 8.× rendszerű számítógépekkel rendelkező, kisegítő lehetőségeket használók már csak december végéig frissíthetnek ingyen a Windows 10-re.

Forrás: Origo

Az akció 2017. december 31-i határideje már bőven lejárt, azonban a Microsoft nem tüntette el a frissítéshez használható eszköz letöltési oldalát, ráadásul a tapasztalatok alapján a frissítőprogram továbbra is tökéletesen működött.

A vállalat erre reflektálva most nagy csendben kitolta a határidőt, a jelenlegi álláspont szerint

az ingyenes frissítési lehetőség 2018. január 16-ig él.

Hírünk írásáig a magyar nyelvű letöltési oldalon nem frissült az akció lejáratának a dátuma, azonban az egyesült államokbeli oldal már az új dátumot mutatja.

A Microsoft semmiféle magyarázatot sem fűzött a lépéshez. Puszta spekulációnk szerint talán az lehet a háttérben, hogy némi időt és munkát vehet igénybe a frissítőprogram online részének leállítása: a letöltési oldal eltávolításával maga az alkalmazás nem fog eltűnni az internetről, így megbízható megoldást kell találni arra, hogy január közepe után ne sikerüljön vele ingyen és bérmentve Windows 10-re frissíteni a régebbi rendszereket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!