Papírként feltekercselhető tévével jelentkezett az LG

lg feltekerhető tévé tv
65 hüvelykes az LG feltekerhető kijelzős tévéje
Vágólapra másolva!
Már 65 hüvelykes átlóval is gyártható a különleges kijelző.
Vágólapra másolva!

Szinte napra pontosan két évvel ezelőtt az LG kijelzőket tervező részlege büszkén bemutatta a világ első olyan OLED kijelzőjét, amely papírként feltekercselhető volt. Az eredetileg demonstrált megjelenítő csak 18 hüvelykes képátlóval rendelkezett, azonban az elmúlt két évben a mérnökök munkájának köszönhetően sikerült továbbfejleszteni és felskálázni a technológiát.

65 hüvelykes az LG feltekerhető kijelzős tévéje Forrás: LG

A héten kezdődő CES-en élőben is megtekinthető lesz ennek az eredménye, méghozzá egy 65 hüvelykes és 4K felbontású tévé formájában. A technológia továbbra is prototípus fázisban van, a televízió ilyen formában biztosan nem kerül a piacra, viszont technikai erőfitogtatásnak ettől még tökéletes.

Forrás: LG

Persze felmerül a kérdés, hogy egyáltalán miért jó, ha feltekercselhető a kijelző? Egyrészt a rendkívül trendi otthonokban jól jöhet ez a lehetőség, másrészt pedig sokkal könnyebbé teszi a tévé szállítását. A prototípus súlya nem világos, viszont a „dokkolórészének" jó fogása van, így valószínűleg egy ember is aránylag könnyen elboldogulhat a hurcolásával.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!