Összeolvasztja a monitorokat az Asus kütyüje

asus rog bezel-free kit monitor
Asus ROG Bezel-free Kit
Vágólapra másolva!
Elsősorban a játékosok számára lehet érdekes a kávaeltüntető rendszer.
Vágólapra másolva!

A többmonitoros rendszerek alapvetően kétféle módban használhatóak. Irodai jellegű használat esetén az a megszokott, hogy a számítógép külön kezeli a megjelenítőket, így az összesen monitoron kitehetőek például teljes képernyőre az alkalmazások, de az egérmutató simán áthúzható a kijelzők között. A másik módszer, hogy a monitorok akár egybe is fűzhetőek, így mondjuk három Full HD monitorból készíthető egy 5760×1080 pixeles kijelző.

Asus ROG Bezel-free Kit Forrás: Asus

Az utóbbi üzemmód elsősorban a számítógépes játékosoknak jó, hiszen a monitorok összefűzésével olyan hatást érhetnek el, mintha egy darab, szuper széles kijelzőjük lenne. Sajnos az illúzió nem tökéletes, hiszen a monitorok kávái mentén jókora rések lesznek az illesztéseknél, ilyen szempontból nem lesz egybefüggő a három monitor képe.

Az Asus most úgy-ahogy megoldotta a problémát: készített egy teljesen passzív kiegészítőt, ami

fénytöréses módszerrel eltünteti a monitorok káváit.

A ROG Bezel-free Kitet a három monitoros rendszerekhez javasolja a gyártó, a középső monitor a játékossal szemben van, a két oldalsó monitor pedig 130 fokos szöget zár be. Az Asus sajnos nem tisztázta a kompatibilitás kérdését, azonban feltételezhető, hogy nem csak a saját gyártmányú monitoraival lesz használható a periféria.

Az Asus ROG Bezel-free Kit nem igényel áramot a működéséhez, és szoftveres komponense sincs. Valamikor az idei év első felében kerül majd piacra, az árát nem közölte a cég.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!