Még idén beléphet a kütyüpiacra a Facebook

2018.01.10. 10:05

Portal névre hallgathat az Amazon Echo Show riválisa.

Az elmúlt hónapokban több alkalommal is érkeztek már pletykák arról, hogy idén valamiféle videochates szolgáltatást kíván indítani a Facebook, amelyet egy specializált kütyü segítségével lehetne igénybe venni. A Cheddar (via The Verge) most exkluzív információkkal szolgált a rejtélyes termékről, és ha minden igaz, akkor a lenti képen látható Amazon Echo Show közvetlen riválisáról van szó.

Amazon Echo ShowForrás: Amazon

A Portal elsődleges célja, hogy videocsevegés segítségével összekösse a családtagokat és a barátokat, a kevésbé technikai irányultságú idősekkel való kapcsolattartásra kifejezetten ideális volna. Ezen felül elérhetőek lehetnek vele például a Spotify-hoz és a Netflixhez hasonló webszolgáltatások is. A kezelése elsősorban hangparancsokkal történhet.

Az informátorok szerint a Facebook májusban jelentheti be az eszközt, a piacra dobása viszont csak valamikor 2018 későbbi felében várható. Olcsó elvileg nem lesz, sőt: az Amazon Echo Show 230 dolláros árához képest nagyon magasnak tűnik a pletykált 499 dolláros árcédulája.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!