Még idén beléphet a kütyüpiacra a Facebook

amazon echo show
Amazon Echo Show
Vágólapra másolva!
Portal névre hallgathat az Amazon Echo Show riválisa.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hónapokban több alkalommal is érkeztek már pletykák arról, hogy idén valamiféle videochates szolgáltatást kíván indítani a Facebook, amelyet egy specializált kütyü segítségével lehetne igénybe venni. A Cheddar (via The Verge) most exkluzív információkkal szolgált a rejtélyes termékről, és ha minden igaz, akkor a lenti képen látható Amazon Echo Show közvetlen riválisáról van szó.

Amazon Echo Show Forrás: Amazon

A Portal elsődleges célja, hogy videocsevegés segítségével összekösse a családtagokat és a barátokat, a kevésbé technikai irányultságú idősekkel való kapcsolattartásra kifejezetten ideális volna. Ezen felül elérhetőek lehetnek vele például a Spotify-hoz és a Netflixhez hasonló webszolgáltatások is. A kezelése elsősorban hangparancsokkal történhet.

Az informátorok szerint a Facebook májusban jelentheti be az eszközt, a piacra dobása viszont csak valamikor 2018 későbbi felében várható. Olcsó elvileg nem lesz, sőt: az Amazon Echo Show 230 dolláros árához képest nagyon magasnak tűnik a pletykált 499 dolláros árcédulája.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!