Laptoppá változtatható a Razer okostelefonja

razer project linda dokkoló
Razer Project Linda
Vágólapra másolva!
A tapipad helyére dokkolt telefon hajtja a Project Lindát.
Vágólapra másolva!

Meglepően sokrétű kutatási és fejlesztési tevékenység folyik a gamereknek szánt perifériáiról és laptopjairól ismert Razernél, a legrizikósabb és legérdekesebb projekteket pedig általában a CES-en mutatja be a vállalat. A tavalyi három kijelzős Project Valerie gamer laptop után a gyártó most a Project Lindával érkezett a kiállításra.

Razer Project Linda Forrás: Razer

Első pillantásra a Project Linda egy laptopnak tűnik, ám valójában egy dokkolóegység a Razer Phone okostelefonhoz.

A teljes méretű billentyűzeten felül a dokkoló egy 13 hüvelykes és 2560×1440 pixeles kijelzőt, egy webkamerát, egy bő 53 wattórás akkut, és körülbelül 200 GB háttértárat tartalmaz. Hangszórók nincsenek benne, dokkolt állapotban a Razer Phone előlapi sztereó hangszórópárja adja a hangokat. A dokkoló beépített akkuja folyamatosan tölti a dokkolt telefont.

Az okostelefont a tapipad helyére lehet berögzíteni. Simán be kell tenni a foglalatba, majd a rögzítőgomb megnyomására a dokkoló belsejében lévő kis villanymotor beledug a telefonba egy USB-C fejet, és általánosságban véve mechanikailag rögzíti a készüléket.

A dokkolás után a laptop körülbelül ugyanúgy használható, mintha egy megszokott androidos táblagéphez billentyűzetet és egeret csatlakoztatnánk, bár a jelenlegi Project Linda prototípus kijelzője nem érintős. Ebből sejthetően a telefon kijelzője funkcionál tapipadként, bár a Razer szeretné, ha egér csatlakoztatása esetén a telefon megjelenítője másodlagos kijelzőként is használható volna.

A témánál tartva a dokkolóegységen három darab port található: USB-A, USB-C, továbbá egy 3,5 mm-es audio jack.

Egyelőre nem tudni, hogy a Project Linda valaha tömeggyártásba kerül-e. A Razer részben azért mutogatja ezeket a projekteket, hogy visszajelzéseket gyűjtsön a koncepcióiról, továbbá felmérje, hogy egyáltalán mennyi igény volna irántuk, érdemes-e foglalkozni a piacra dobásukkal.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!