Teljesen beokosítja a konyhát az LG

Vágólapra másolva!
Azt talán már nem kell külön kiemelni 2018-ban, hogy lassan mindenünk okos lesz. Nyilván ebből a konyha sem maradhat ki, habár elsőre nehéz beazonosítani azokat a pontokat, ahol a konyha digitalizációja és a mesterséges intelligencia komoly segítséget nyújthat, de az LG új eszközei nagyjából megmutatják, milyen irányt vesznek a nagy gyártók.
Vágólapra másolva!

Az éppen zajló CES 2018 elektronikai show-n a koreai vállalat három konyhai okoseszköz, egy hűtő, egy sütő és egy mosogatógép együttműködését mutatta be. Az eszközök kapcsolódnak egymáshoz, kommunikálnak egymással és velünk, és végeredményben az ígéretek szerint egy jóval kényelmesebb, hatékonyabb életünk lesz tőlük.

A hűtő. Forrás: LG

Az LG mondjuk elnevezésekben továbbra sem meríti ki a fantázia mélységeit. Ennek megfelelően a hűtő neve InstaView ThinQ, ami mondjuk gyakorlatias, mert lefedi az eszköz két legfontosabb tulajdonságát. Az egyik, hogy a hűtő elején egy hatalmas, 29 hüvelykes kijelző kapott helyet, ahol nem csak a kezelési feladatokat végezhetjük el, de betáplálhatjuk, milyen termékeket vásároltunk, ezeket kategorizálhatjuk, és megadhatjuk azt is, mi a lejárati dátumuk.

Ezek alapján a frigó tud szólni, ha valami hamarosan megromlik, vagy már megromlott,

a jó termékekből pedig receptötleketek ad nekünk, így hamar megoldja a "mit főzzek abból, ami most a hűtőmben van"-problémát. Mivel integrálták bele az Amazon Alexa intelligens asszisztensét, a masina szóban, lépésről-lépésre végig tud vezetni minket az étel elkészítésének folyamatán is.

A sütő. Forrás: LG

Ha pedig éppen nincs szükségünk a kijelzőre, elég kétszer rákopptintanunk és átlátszóvá válik, így egy ablakot formázva nyújt betekintést a hűtő belsejébe anélkül, hogy ki kellene nyitnunk azt. Ráadásul ha összekapcsoljuk a telefonunkkal, akkor az LG alkalmazásán keresztül láthatjuk,

hogy mi van éppen a hűtőnkben, és bevásárlás közben nem kell találgatni, hogy mit kellene még megvennünk.

Na már most, ha úgy döntünk, hogy elfogadjuk a hűtő által felajánlott receptet, és nekiállunk a főzésnek, akkor a második bemutatott eszköz, az LG EasyClean sűtő időre fel tudja melegíteni magát a szükséges hőmérsékletre. Ezen kívül automatikusan bekapcsolja a lámpát, ha éppen a főzőlapon dolgozunk, illetve az okostelefonunkra küldött riasztással tudja jelezni, ha már úgy érzi, hogy bizony ideje lenne kipucolnunk őt.

A mosogatógép. Forrás: LG

Aztán a sütő elkezd beszélgetni a harmadik eszközzel, a QuadWash nevű mosogatógéppel, ami az elkészített étel alapján állítja be az optimális mosást: ha például nagyon zsíros kaját hoztunk össze, akkor hosszabb programot preferál, melegebb vízzel, míg ha egy könnyedebb ebédet fogyasztottunk, akkor ezekből visszább vesz. Ezen kívül (a nevében megfelelően) négy, különböző irányokban mozgó permetezőjével hatékonyabb és alaposabb mosást ígér, mint a hagyományos mosogatógépek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!