Vezeték nélküli adapterrel emeli a tétet a HTC Vive Pro

Vágólapra másolva!
A virutális valóság egyelőre nem robbant be úgy, ahogy azt sokan várták. Ennek persze számos oka, melyek közül a legfontosabb valószínűleg a magas bekerülési költség, hiszen a headsetek sem olcsók, a hozzájuk szükséges PC pedig még drágább. De akadtak azért más problémák is, melyeken a frissen bejelentett HTC Vive Pro igyekszik változtatni.
Vágólapra másolva!

A HTC az éppen zajló CES 2018-on jelentette be legújabb VR-os headsetjét, a Vive Pro-t. Ez számos olyan területen igyekszik javítani, ahol az elődjét kritika érte, azonban a nevéből arra lehet következtetni, hogy ezt sem feltétlenül a hétköznapi felhasználóknak szánják, és habár az ára még nem publikus, a specifikációk alapján lehet tippelni arra, hogy nem lesz éppen pénztárcabarát.

A legfontosabb újdonság a megváltozott kijelző. Az eszkösz szemenként egy 3,5 hüvelykes AMOLED panelt kap, melyek most már egyenként 1440x1600-as felbontásúak, a betekintési szög 110 fokos, a 90Hz-es képfrissítési ráta viszont maradt.

Forrás: HTC

Ezúttal a fejhallgatót is beépítették a headsetbe, ami most már komoly 3D-s hangzásra képes és beépített erősítővel rendelkezik. Bekerült továbbá két mikrofon is, az okostelefonokból ismert aktív zajszűrő technológiával.

A headset elejére elhelyeztek a mérnökök két kamerát, amivel így lehetőség van a valóságot kivetíteni a belső képernyőre, aminek segítségével a fejlesztők most már gondolkodhatnak mindenféle kevert valóságot használó alkalmazásokban is.

A HTC kifejezetten hangsúlyozta, hogy csak a programtervezők kreativitásán múlik, hogy mit tudnak ebből kihozni.

A Vive Pro ezen kívül könnyebb, ergonomikusabb mint az elődje, és a szemek körül még jobban ki tudja szűrni a fényt. Továbbá kompatibilis minden eddig megjelent kiegészítővel, és a HTC lehetőséget ad majd arra, hogy ezeket megtartva külön megvásárolhassuk csak az új headsetet önmagában. Azonban a cég felhívta a figyelmet, hogy az év második felében új, fejlesztett bázisállomások és kontrollerek érkeznek.

A vezetéknélküli adapter. Forrás: HTC

Talán azonban minden eddiginél fontosabb, hogy érkezik a Vive Wireless Adapter,

ami a nevének megfelelően végre vezetékmentes csatlakoztatást tesz lehetővé.

így tehát nem fog a headsetből mindenféle kábel kilógni, hogy a PC-hez illetve tévéhez kapcsolódjon. Az adapter az Intel WiGig vezetéknélküli technológiáját használja, és 60GHz-es sávon kommunikál. Ráadásul nem csak az új Vive Pro-val, hanem eredeti Vive-val is kompatibilis lesz!

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!