Beépített szelfidrónt kapott a mobiltok

selfly szelfi drón kvadrokopter
Selfly
Vágólapra másolva!
Arányaiban nem szállt el az árazásával a gyártója.
Vágólapra másolva!

Az idei Consumer Electronics Show legérdekesebb újdonságai nem a közismert gyártóktól érkeznek, amire jó példa az AEE Aviation Technology egyedi kütyüje is. A Selfly egy 4-6 hüvelykes kijelzőjű okostelefonokhoz készült tok, amibe a vállalat mérnökei integráltak egy szelfidrónt. Ehhez képest nem túlságosan vastag, csak 10 milliméteres.

Selfly Forrás: AEE Aviation Technology

A drón alapvetően a tok hátuljába van rögzítve. Szelfikészítési szándék esetén ki kell pattintatni a drónt a tokból, majd a telefonra installált mobilappjával a megfelelő pozícióba kell reptetni, és máris elkészíthető vele a fotó. Persze videó is rögzíthető a drónnal, legfeljebb 1080p felbontásban, 60 képkockás sebességgel.

Az apró drón hatótávolsága közel 14 méter, a beépített akkuja pedig nagyjából négy percnyi üzemidőt tesz lehetővé, a telefon telepéről még igény esetén sem tölthető. Az utóbbi jelenti talán a Selfly legnagyobb hibáját, érzésünk szerint a vásárlók többsége elvárna egy legalább 15 perces üzemidőt. Nyaraláskor persze egy powerbankkel megoldható a menet közbeni töltése.

A szelfidrón tavasszal kerül majd piacra, az ára 130 dollár, olyan nettó 34 ezer forint lesz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!