Tavaszig is csúszhat az iPhone 6 Plus akkucseréje

2018.01.12. 10:07

Hiány van a csereakkukból, nem halmozott fel komoly készleteket az Apple.

A tavaly decemberben kirobbant akkubotrány hatására az Apple bejelentette, hogy az idei év során a szokásos 79 dollár helyett 29 dollárért is hajlandó kicserélni az iPhone 6 és újabb okostelefonjainak akkumulátorát. A vállalat ezzel nem kerülte el, hogy csoportos perek tucatjai induljanak ellene az USA-ban, sőt: már Franciaországban is vizsgálat indult annak kiderítésére, hogy a gyengülő akkuk miatt lassuló telefonokkal tervezett elavulást próbált-e végrehajtani a gyártó, ezt a praktikát specifikusan tiltják a francia törvények.

A kép csak illusztrációForrás: MTI/EPA/Franck Robichon

A MacRumors most szert tett egy levélre, amelyben az Apple arról értesíti a saját üzleteit és a hivatalos szervizpartnereket, hogy számos régióban súlyos hiány alakult ki az iPhone 6 Plus-ba való akkumulátorokból, és a probléma várhatóan csak március vége vagy április eleje tájékán fog megoldódni.

Az akkucserét kérő iPhone 6 Plus-tulajoknak akár a tavasz elejéig is várniuk kellhet, mire sikerül új akkut szereltetniük a mobiljaikba.

A fenti információkat a portál néhány egyesült államokbeli olvasója is megerősítette, ők ugyanezt a tájékoztatást kapták a meglátogatott Apple Store-okban. Az újabb iPhone-ok esetében elvileg nem lesz gond, az akkucserére való igény bejelentése után legfeljebb néhány napon belül megtörténhet a szervizelés.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!