Konnektorba dugható a SkyBell biztonsági kamerája

skybell plug-in biztonsági kamera
Elsősorban az idősek és a gyermekek felügyeletére találták ki a fali konnektorba dugható SkyBell Plug-in kamerát
Vágólapra másolva!
Főként idősek és gyerekek gyerekek felügyeletére találták ki.
Vágólapra másolva!

Az otthoni biztonsági kamerák tipikusan passzív eszközök, azaz a helyükre való felrögzítésük után csendben teszik a dolgukat, mozgás érzékelésekor mentik a lencséjük előtti eseményeket. A SkyBell most egy eltérő jellegű kamerával jelentkezett, a Plug-in modellje a tolvajok leleplezése helyett elsősorban az idősek és a gyerekek felügyeletére lett kitalálva.

Elsősorban az idősek és a gyermekek felügyeletére találták ki a fali konnektorba dugható SkyBell Plug-in kamerát Forrás: SkyBell

Ennek megfelelően nem igényel klasszikus telepítést, helyette csak egy szabad konnektorba kell bedugni. Ez nem csak a beüzemelés miatt felhasználóbarát, hanem könnyen mozgathatóvá teszi a kamerát a lakás helyiségei között.

A kütyü kétirányú kommunikációra ad lehetőséget, ráadásul a felügyelt személy is kezdeményezheti a beszélgetést, csak meg kell nyomnia egy gombot a terméken. A Wi-Fi hálózatra felkapcsolt kamera ilyenkor megpróbál az interneten keresztül kapcsolatot létesíteni a kamera kezelőjének mobiljával, és csörgéssel jelzi, hogy az idős rokon vagy a gyerek beszélni kíván vele.

A kezelő persze bármikor megtekintheti a telefonján a kamera képét, továbbá értesítéseket kaphat arról, hogy hány alkalommal aktiválta a kamerát a mozgásérzékelő. Ha szokatlanul kevés alkalommal kapcsolt be, az figyelmeztető jel lehet a kezelő számára.

A SkyBell Plug-In képalkotó egysége Full HD videót rögzít, a szenzor elé egy 180 fokos látószögű lencse került. A termék az elkövetkező hetekben kerül majd piacra, és egyáltalán nem lesz olcsó: az USA-ban 199 dollárt (nettó 50 ezer forintot) kérnek majd érte, ami nagyon sok pénz egy efféle hardverért.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!