Vizsgálat indult a fogamzásgátló mobilapp miatt

natural cycles fogamzásgátlás terhesség szex
Natural Cycles
Vágólapra másolva!
Egy svéd kórház szerint az elmúlt időszakban legalább 37 alkalommal mondott csődöt.
Vágólapra másolva!

Nem létezik száz százalékban megbízható fogamzásgátlási módszer, a klasszikus megoldásoknak ráadásul mellékhatásaik is vannak: az óvszer használata a szex élvezetére van negatív hatással, míg a nők által szedett pirulák a hormonháztartást manipulálják, aminek kellemetlen következményei lehetnek.

Natural Cycles Forrás: Natural Cycles

Éppen ezért is váltott ki nagy érdeklődést a svéd Natural Cycles azonos nevű mobilalkalmazása, amely képes nagy hatékonysággal megállapítani a nők aktuális termékenységét. Előfizetéses rendszerben érhető el, a használata pedig egyszerű, csak meg kell adni minden reggel a mobilalkalmazásban a testhőmérsékletet, ezt a mellékelt hőmérővel kell mérni.

Ezután a mobilalkalmazás eldönti, hogy mennyire biztonságos aznap védekezés nélkül szeretkezni.

A megoldás klinikai teszteken is bizonyított, megkapta a CE és TÜV minősítéseket, a gyártó szerint tipikusan 93 százalékos a hatékonysága. Egy svéd kórház ettől függetlenül most panaszt tett miatta az orvosi eszközöket szabályozó svédországi testületnél, az elmúlt időszakban ugyanis 37 olyan abortuszt kellett elvégezni az intézményben, amelyek esetében az alkalmazás hibás jelzése okolható a teherbeesésért.

A Natural Cycles reagált a fejleményre: a cég szerint a kórház közvetlenül nem vette fel vele a kapcsolatot az ügyben, azonban a rendelkezésre álló információk alapján a terméke a hirdetett hatékonysággal működik. A vállalat hangsúlyozta, hogy a többi védekezési módszerhez hasonlóan az alkalmazása sem bombabiztos, a használók számának gyors növekedése miatt pedig törvényszerű, hogy folyamatosan emelkedik a nem kívánt teherbeesések abszolút száma. Ezen felül a termék kizárólag 18 év felett képes a reklámozott hatékonysággal működni, a tinik számára más védekezési módszert ajánl a vállalat.

A Natural Cycles termékét világszerte már 700 ezer nő használja.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!