Így teljesít a Radeon videovezérlős Intel Core i7-8705G

rise of the tomb raider kep 3
Vágólapra másolva!
Az újabb játékok is elég szépen futnak majd a hibrid hardveren.
Vágólapra másolva!

Néhány nappal ezelőtt az Intel bejelentette az első olyan notebookokba szánt processzorait, amelyek mellé 4 GB HBM2 videomemóriával ellátott AMD Radeon Vega videovezérlőt társított. Sajnos túlságosan sok érdemi információt nem kaptunk a termékekről, nemhogy játékokban mért sebességeket, ám a HotHardware (via TechPowerUp) szerencsére szerzett némi információt az utóbbi témában.

Rise of the Tomb Raider Forrás: Square Enix

A publikációnak a Rise of The Tomb Raider beépített teljesítménymérőjét sikerült futtatnia az Intel Core i7-8705G (AMD Radeon Vega M GL GPU) processzoros Dell XPS 15 ultrabookon. Ezután összehasonlítási alapul elvégezte a tesztet az Intel Core i5-8250U + NVIDIA GeForce MX150 kombós Acer Swift 3-on, és az Intel Core i7-8550U processzort és integrált HD Graphics 620-at használó Dell XPS 13 9370 laposon is.

A tesztelés során 1920×1080 pixeles felbontást és High beállításokat használtak. A Rise of The Tomb Raidert ismerők valószínűleg tudják, hogy a Pure Hair hajszimuláció csúnyán oda tud csapni a teljesítménynek, azonban a HotHardware nem tisztázta, hogy ez be volt-e kapcsolva a tesztelés során. A Dell XPS 15-ről készült videón nem látszik túl jól, de érzésünk szerint aktív volt az erőforrásigényes lehetőség. Az sem világos, hogy DirectX 11 vagy DirectX 12 renderelőt használt-e a játék.

Így teljesített a Rise of The Tomb Raider a három laptopon Forrás: HotHardware

A lényegre rátérve a radeonos gép kifejezetten jól szerepelt a teszten: nagy átlagban olyan 35 FPS sebesség jött ki a tesztelés során, míg a GeForce MX 150-es laptop már csak durván 24 FPS-re volt képes, az Intel HD 620 integrált grafikus vezérlős pedig bő 8 FPS-t tudott kiszenvedni magából.

Nem lepődnénk meg, ha racionálisabb grafikai beállítások mellett a Radeon Vega videovezérlős notebook képes lenne elég stabilan tartani az 50-60 FPS körüli átlagtempót, leszámítva talán a híresen erőforrásigényes Geothermal Valley pályarészt.

A Radeon Vega videovezérlőt használó Intel processzorokkal szerelt első laptopok a következő hónapokban jelennek majd meg a piacon.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!