Extrém kameramobilon dolgozhat a Nokia

Nokia Lumia 1020
Vágólapra másolva!
Öt különálló lencse kandikálhat ki a telefon hátlapjából.
Vágólapra másolva!

A Nokia mindig is híres volt az okostelefonjaiba integrált kameráiról, a vállalattól érkezett például az első állítható rekesznyílású, továbbá az első 41 megapixeles szenzor is. Ugyan a legérdekesebb fejlesztései a magas költségek miatt csak néhány csúcsmodelljébe jutottak el, de azok legalább emlékezetesek és lenyűgözőek voltak a maguk idejében.

Nokia Lumia 1020 Forrás: Nokia

Amennyiben hihetünk a pletykáknak, akkor a vállalat most teljes mellbedobással térhet vissza a kameramobilos piacra. Egy kínai forrás szerint a jó eséllyel csak az év későbbi felében bemutatkozó Nokia 10 csúcsmobil hátlapjából öt lencse és két vaku kandikálhat ki. A körkörös kialakítású kamerarész alatt egy ujjlenyomat-olvasó kaphatott helyet.

Öt lencse és két vaku csodálkozhat rá a világra a Nokia 10 hátuljából Forrás: Baidu

A forrás szerint a Nokia sikeresen készített egy működőképes prototípust a telefonból, jelenleg a Foxconnal karöltve próbálja kitalálni, hogy miként lehetne megoldani a szokatlan kialakítású modell tömeggyártását. Mindezeken túl jelenleg csak annyit pletykálnak a Nokia 10-ről, hogy 18:9 képarányú érintőkijelzővel és Qualcomm Snapdragon 845 lapkakészlettel szerelték a mérnökök.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!