Jön az 512 gigás microSD kártya

integral memory 512gb microsdxc memóriakártya
Integral Memory 512 GB microSDXC
Vágólapra másolva!
A brit Integral Memory februárban dobja piacra az óriási kapacitású modellt.
Vágólapra másolva!

Eddig a Sandisk büszkélkedhetett a világ legnagyobb kapacitású memóriakártyájával, ráadásul a 400 GB kapacitású termékének írási és olvasási sebességei is nagyon rendben vannak. Az egyetlen problémát a nettó 250 dolláros (olyan 63 ezer forintos) ára jelenti, amire ráadásul a Magyarországra való behozatalkor rájöhet még több tízezer forint adó.

Integral Memory 512 GB microSDXC Forrás: Integral Memory

Így vagy úgy, de a fejlődés megállíthatatlan. A brit Integral Memory most közhírré tette, hogy február során piacra dobja a világ első 512 GB kapacitású microSDXC memóriakártyáját, sajnos a termék várható árát elfelejtette közölni a cég.

A sebesség tekintetében sem voltak beszédesek a sajtósok: a kártya szekvenciális olvasási sebesség legfeljebb 90 MB/s, továbbá rendelkezik UHS-1 Class 1 és Video Speed Class 10 minősítésekkel, azaz a szekvenciális írási sebessége minimum 10 MB/s. A véletlenszerű írási és olvasási sebességekről mélyen hallgat a gyártó, azonban a kártya nem rendelkezik A1 minősítéssel, ennek a hiányából ítélve alkalmazások futtatására nem biztos, hogy ideális a memóriakártya.

Természetesen aki ilyen kártyát venne az okostelefonjába, az győződjön meg a vásárlás előtt arról, hogy a készüléke képes kezelni az 512 gigás memóriakártyákat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!