Mindenkiből riportert faragna a Google

google bulletin
Google Bulletin
Vágólapra másolva!
A sajtóban nem megjelenő, helyi hírek közölhetőek a Bulletinnel.
Vágólapra másolva!

Ugyan a helyi sajtótermékek próbálnak minél nagyobb hangsúlyt fektetni az elsődlegesen kiszolgált területen élő olvasóik tájékoztatására, azonban az érdekes vagy hasznos helyi fejlemények döntő többségéről soha nem kapnak információkat, hogy megoszthassák azokat. Ezenfelül ha időnként kapnak is híreket az olvasóktól, akkor azokat erőforráshiányból, vagy egyéb okokból félretehetik.

Google Bulletin Forrás: Google

A Google most az új Bulletin szolgáltatásával megoldaná a problémát, méghozzá úgy, hogy mindenkiből riportert faragna. Gyakorlatilag egy közösségi szolgáltatásról van szó, amelyben a helyi lakosok helyi információkat oszthatnak meg egymással: elvitte a cica az egyik aknafedőt a Petőfi utcában, a nagy esőzés után kissé rácsúszott a domboldal az aszfaltozott útra Újhegynél, egy csőtörés miatt a délután fel kellett törni az útburkolat egy részét a Kossuth utcában, és így tovább.

Az önkéntes riporterek természetesen fotókat és videókat is csatolhatnak a sztorijaikhoz, a Google keresőmotorja pedig beindexeli a történeteiket.

A Google Bulletin egyelőre csak két egyesült államokbeli városban áll bétatesztelés alatt, azonban ha minden jól megy, akkor idővel nemzetközileg is elérhetővé válik majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!