Lebutított Windowson dolgozhat a Microsoft

microsoft edge,windows 10,böngésző,surface,
Vágólapra másolva!
A jelenleginél gyorsabb és biztonságosabb lehet a Polaris.
Vágólapra másolva!

A Microsoftnak nem volt szerencséje az elmúlt években az alternatívnak nevezhető Windowsokkal: a Windows Phone és a Windows RT egyaránt totális bukásnak bizonyultak, és nem lepődnénk meg, amennyiben a jelenleg piaci bevezetés alatt álló Windows 10 S sem válna kirobbanó sikerré.

Forrás: Microsoft

A Windows Central megbízható informátorokra hivatkozva most azt írja, hogy a Microsoft továbbra sem tett le a specifikusan a „hétköznapi" felhasználókra szabott Windows készítéséről. Azokról van szó, akik csak internetezésre, zenehallgatásra, videók megtekintésére, esetleg dokumentumok szerkesztésére használják a számítógépeiket.

A források szerint a nekik szánt új rendszer jelenleg a Polaris kódnévre hallgat.

A Polaris alapvetően a Windows 10 kódbázisára épül, azonban a Microsoft elvileg teljes mértékben ki szeretné irtani belőle az összes régi szoftveres komponenst. Ennek köszönhetően a klasszikus asztali alkalmazások futtatására egyáltalán nem is lehet képes a rendszer, csak a Windows Áruházból telepíthető, modern szoftverek lennének használhatóak rajta.

Persze a Microsoft tudja, hogy időnként a rendszer célközönségének is szüksége lehet asztali alkalmazásokra, így valamiféle streamingelős megoldással lehetővé tenné azok használatát. A programok távoli szervereken futhatnának, felhasználók lényegében videón láthatnák az ablakaik képét.

A Windows ősi komponenseinek kidobása több szempontból is előnyös volna: drámaian növelné a felhasználók számítógépeinek biztonságát, továbbá sokkal gyorsabbá és akkukímélőbbé tenné az operációs rendszert.

Kinézetre és kezelésre a Polaris állítólag kísértetiesen hasonlíthat a teljes értékű Windows 10-re, a Microsoft szándékosan nem kívánja a kinézet és a kezelés tekintetében más utakra terelni a kettőt. A hírek szerint a Polaris talán 2019-ben jelenhet meg, csak számítógépekre előtelepített formában lehet elérhető, a felhasználók pedig nem frissíthetnének róla a teljes értékű Windows 10-re.

A források szerint a teljes értékű Windows 10-re vágyó felhasználóknak nem kell megijedniük a Microsoft tervei miatt,

az asztali alkalmazások futtatására is képes rendszer kivezetése egyáltalán nincs terítéken.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!