Karpereccel követné a raktári dolgozókat az Amazon

2018.02.01. 14:07

Emellett praktikusan a munkájukat is segíthetné a cég találmánya.

A közismerten munkamániás Jeff Bezos az Amazon minden munkavállalójától emberfeletti teljesítményt vár el, és ezt igencsak megérzik a vállalat raktáraiban dolgozók. Az elmúlt években számos alkalommal tört már ki botrány abból, hogy nem érzik fairnek a bérüket, pedig napi 8-12 órában szó szerint a talpukat is lejárják, egy műszak alatt akár 20+ kilométert is gyalogolnak.

Az Amazon egyik logisztikai központjaForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Christoph Schmidt

A The Guardian beszámolója alapján úgy tűnik, hogy az Amazon raktáraiban nem mostanában fognak csökkenni az elvárások és a kvóták. A vállalat kapott két szabadalmat az Egyesült Államokban, amelyek alapján okos karperecekkel növelné a dolgozók hatékonyságát.

A viselhető kütyü rezgések segítségével vezetné a dolgozókat a raktár megfelelő polcához, majd ott ultrahangos követés használatával irányítaná a megfelelő irányba a kezüket.

A karperec nem csak segítené a dolgozókat a munkában, de a rendkívül percíz ellenőrzésüket és megfigyelésüket is lehetővé tenné: az egész műszakjuk alatt olyan alapossággal lenne mérhető a teljesítményük, mintha robotok volnának.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!