Karpereccel követné a raktári dolgozókat az Amazon

logisztikai központ
An Amazon employee walks past thousands of unpackaged boxes and sorts individual packages in one of the warehouses at the Amazon logistics centre in Pforzheim, Germany, 1 December 2015. The online retailer is hoping for record sales figures this Christmas. PHOTO: CHRISTOPH SCHMIDT/DPA
Vágólapra másolva!
Emellett praktikusan a munkájukat is segíthetné a cég találmánya.
Vágólapra másolva!

A közismerten munkamániás Jeff Bezos az Amazon minden munkavállalójától emberfeletti teljesítményt vár el, és ezt igencsak megérzik a vállalat raktáraiban dolgozók. Az elmúlt években számos alkalommal tört már ki botrány abból, hogy nem érzik fairnek a bérüket, pedig napi 8-12 órában szó szerint a talpukat is lejárják, egy műszak alatt akár 20+ kilométert is gyalogolnak.

Az Amazon egyik logisztikai központja Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Christoph Schmidt

A The Guardian beszámolója alapján úgy tűnik, hogy az Amazon raktáraiban nem mostanában fognak csökkenni az elvárások és a kvóták. A vállalat kapott két szabadalmat az Egyesült Államokban, amelyek alapján okos karperecekkel növelné a dolgozók hatékonyságát.

A viselhető kütyü rezgések segítségével vezetné a dolgozókat a raktár megfelelő polcához, majd ott ultrahangos követés használatával irányítaná a megfelelő irányba a kezüket.

A karperec nem csak segítené a dolgozókat a munkában, de a rendkívül percíz ellenőrzésüket és megfigyelésüket is lehetővé tenné: az egész műszakjuk alatt olyan alapossággal lenne mérhető a teljesítményük, mintha robotok volnának.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!