Betörne a videojáték-üzletbe a Google?

google
Mobile devices can make people vulnerable to online piracy through privacy settings, Bydgoszcz, Poland, on August 7, 2016. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Dedikált játékkonzol is készülhet a Yeti streamingszolgáltatás mellé.
Vágólapra másolva!

Ugyan a Google már régóta szereti talán túlságosan is sok mindenbe beleütni az orrát, azonban a The Information forrásai enyhén szólva is meglepő pletykákkal álltak elő: a vállalat szeretne betörni a 109 milliárd dolláros videojáték-üzletbe, streamingeléses módszerrel tenné lehetővé a játékok játszását. A jelenleg Yeti munkanéven futó szolgáltatásával riválist állíthat az NVIDIA GeForce Now és a PlayStation Now szolgáltatásoknak.

Forrás: AFP/NurPhoto/Jaap Arriens

A streamingeléses módszer alatt azt kell érteni, hogy a játékok technikailag a Google felhőjében futnának, a szerverek csak streamelnék a játékok képét és hangját a felhasználók tévéire. A források szerint készülőben van egy dedikált játékkonzol is a Yetihez, ám érzésünk szerint itt valamiféle olcsó, közvetlenül a tévéhez csatlakoztatható „bázisállomásra” kell gondolni.

A hardver megkönnyíthetné a szolgáltatás használatát, beleértve a gamepadek beüzemelését.

Viszont ha hihetünk a pletykáknak, akkor a Chromecasttal is használható lehet a Yeti.

Remek kérdés, hogy a Google vajon milyen játékokat próbálhat elérhetővé tenni a Yetin keresztül. Androidos mobiljátékokat nincs értelme streamelni, az Xbox / PlayStation címek elérhetővé tétele szinte teljesen kizártnak tűnik, így kizárásos alapon a PC-s játékok streamelése a legjobb tippünk.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!