Még mindig brutálisan fogy a GTA V

grand theft auto gta v videojáték
Grand Theft Auto V
Vágólapra másolva!
Csak tavaly 15 millió példányt sikerült értékesíteni a sikerjátékból.
Vágólapra másolva!

Megállíthatatlan a Grand Theft Auto sorozat legutolsó része. Az előző generációs konzolokra 2013 szeptemberében, az aktuális generációs konzolokra 2014 novemberében, majd végül PC-re 2015 áprilisában kiadott GTA V abszolút eladási rekordot döntött, az elmúlt olyan 4 évben már bő 90 millió példány fogyott belőle.

Grand Theft Auto V Forrás: Rockstar Games

A mérföldkövet a Take-Two vezérigazgatója jelentette be a játékkiadó negyedéves üzleti beszámolójának ismertetése során. Strauss Zelnic szerint 2017-ben összesen 15 millió példány fogyott a nyílt világú játékból, ráadásul a mikrotranzakciós vásárlásokon keresztül a GTA Online többjátékos komponense is rengeteg pénzt hozott a konyhára.

A témánál tartva mikrotranzakciókból és DLC-kből befolyó bevétel az előző harmadik pénzügyi negyedévhez hasonlítva 64 százalékkal emelkedett, a 2017. december 31-gyel végződött három hónapos periódusban

a játékkiadó bevételének 32 százalékát adta.

A cég összesen 480,8 millió dollár bevételt szerzett a kérdéses időszakban, ami némileg jobb az egy évvel korábbi 476,5 millióhoz képest. Viszont a nyeresége 4,7 millió dollárral csökkent, így „csak" 25,1 millió dollárra jött.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!