Összevissza terhelte a bankkártyákat a Coinbase

stock exchange value crisis money credit home saving CURRENCY AFRAID savings money box HORIZONTAL
2008-10-09 HAARLEM - Euro coins and bank notes and a broken piggy bank. ANP PHOTO XTRA KOEN SUYK
Vágólapra másolva!
Egyelőre egymásra mutogat a kriptotőzsde és a VISA.
Vágólapra másolva!

A befektetési céllal kriptovalutákat vásárlók és értékesítők számos kriptotőzsde szolgálatait vehetik igénybe, az egyik legnagyobb és legnevesebb a Coinbase. Ehhez képest a napokban megdöbbentő problémát tapasztalt az ügyfelek egy kisebb tábora: a kriptovaluták vásárlásakor a bankkártyáikat és a hitelkártyáikat a kelleténél ötször, tizenhétszer, sőt: akár ötvenszer nagyobb összeggel terhelte meg.

Forrás: ANP/AFP/Koen Suyk

Ez még egy kisebb webshoptól is elfogadhatatlan hiba, hát még egy pénzügyi szolgáltatást nyújtó vállalattól. A Coinbase tájékoztatása szerint sikerült megoldani a problémát, és mindent megtesz annak érdekében, hogy az érintett vásárlók minél előbb visszakapják a pénzüket.

Ez a minimum, egy érintett ügyfél arra panaszkodott, hogy a Coinbase lenullázta a bankszámláját, így még boltba sem tud elmenni.

A Coinbase ígérete szerint hamarosan részletes beszámolót nyújt a malőrről, de az eddigi nyomozása alapján a kártyás tranzakciókkal kapcsolatos azonosítókódjának változása okozta a gondot, ami miatt a VISA több alkalommal terhelte meg az érintett ügyfelek bankkártyáit. A vádaskodásra reagálva a VISA közleményben tagadta, hogy bármiféle olyan változás történt volna a térfelén, ami duplikált terhelésekhez vezethetett volna.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!