Jönnek az 50 dollár alatti androidos mobilok

2018.02.23. 16:07

Android Oreo Go Edition fut majd a hihetetlenül olcsó készülékeken.

Nagyon úgy tűnik, hogy a következő években a fejlődő piacokról is kikophatnak a nyomógombos alapmobilok. A Google egy blogbejegyzésben közölte, hogy a gyártópartnereivel együttműködve a következő napokban kezdődő Mobile World Congress kiállításon bemutatja majd a legelső Android Oreo Go Edition operációs rendszert futtató mobilokat.

A kép csak illusztrációForrás: HMD Global

A készülékek minden idők legolcsóbb okostelefonjainak ígérkeznek, egyes modellek kártyafüggetlenül  50 dollár (nettó 13 ezer forint) alatti áron kerülhetnek piacra. Persze nem érdemes sokat várni tőlük, például az 1 GB-nál kevesebb memória használata sem kizárt, de a Google szerint korrektül fut majd rajtuk a lecsupaszított Android.

Emellett kiderült, hogy újabb Android One okostelefonok is bemutatkoznak majd az MWC-n. Ezek a piacon már kapható mobilok különleges kiadásai, amelyek szinte módosítatlan Androidot futtatnak. A kiadásuk utáni két évben elég gyorsan megjönnek rájuk az újabb Androidok, és három éven keresztül rendszeresen megkapják az Androidhoz havonta kiadott biztonsági javításokat is.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!