Csökkenti a mobiladat használatát a Samsung

samsung max android mobilnet adatforgalom vpn
Samsung Max
Vágólapra másolva!
A vállalat Samsung Max néven indította újra az Opera Maxot.
Vágólapra másolva!

Tavaly augusztusban az Opera Software bejelentette, hogy nyugdíjazza az Androidra készült Opera Max alkalmazását. A szoftver az Opera böngészőkben lévő adattömörítési technológiát tette rendszerszinten elérhetővé, azaz bármely nem titkosított adatkommunikációt használó alkalmazás adatforgalmát képes volt csökkenteni. Ezenfelül a Max igény esetén növelhette a mobilozók adatbiztonságát is: az adatvédelmi funkció bekapcsolása után a telefonok összes adatkommunikációját titkosított csatornára terelte, ezzel megakadályozva, hogy az adatforgalmat naplózó, adatlopásra tervezett WiFi-hálózatok kémkedhessenek a felhasználók után.

Samsung Max Forrás: Samsung

Most teljesen váratlanul visszatért az alkalmazás: a Samsung megvásárolta az Operától, és Samsung Max néven újból elérhetővé tette a Play Áruházban. Az alkalmazás ingyenes, de reklámokat jelenít meg, ráadásul az alkalmazáskezelő funkcióját csak akkor lehet használni, amennyiben a felhasználó aktiválja a még több reklámot megjelenítő prémium módját. Az alkalmazáskezelőben például teljesen letiltható az appok adatkommunikációja.

A Samsung Max jelenleg bármely legalább Android 4.4-et futtató okostelefonon használható, nem csak Galaxy készülékeken érhető el. A gyártó egyes piacon előtelepíti majd az összes Galaxy A és Galaxy J modellre, de Magyarországon elméletileg nem fogja.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!