Új dizájnnal jön a Sony csúcsmobilja

sony xperia xz2 android okostelefon
Sony Xperia XZ2
Vágólapra másolva!
A termékkínálat nagyja biztosan megkapja az új formatervet.
Vágólapra másolva!

Jó ideje nem titok, hogy az idei évben a Sony le fogja cserélni az elmúlt években használt okostelefonos formatervét. A híres-hírhedt Evan Blass jóvoltából most lelepleződött az új dizájn, a lenti képen a hétfőn hivatalossá váló Xperia XZ2 csúcsmobil egy hivatalos rendere látható.

Sony Xperia XZ2 Forrás: Evan Blass / VentureBeat

A formatervre pillantva nekünk elsőként az új Nokia okostelefonok ugrottak be, az új dizájn határozottan nem olyan egyedi, mint az éles vonalakat használó előző. Ez persze nem feltétlenül negatívum, ízlések és pofonok kérdése, hogy kinek mi tetszik.

A fenti képen a legfurább megoldás egyértelműen az, hogy a hátlapi kamera felé került a vaku.

A Sony Xperia XZ2 kijelzője a trendeknek megfelelően már 2:1 képarányú lesz, az LCD panelt 5,7 hüvelykesnek mondják. A hátlapi kamera elvileg 19 megapixeles, 4K HDR videók is rögzíthetőek vele, és persze lassított felvételek készítésére is képes. A további érdekesebb pletykák közül kiemelhető a sztereó előlapi hangszórópár, a Qualcomm Snapdragon 845 lapkakészlet, az USB-C port, a vezeték nélküli tölthetőség, és a 3180 milliamperes akku.

A telefonból lesz egy Compact változat is, a pletykák szerint ez csak néhány téren különbözik a nagy testvérétől: 5 hüvelykes a megjelenítője, sztereó helyett mono hangzást kínál, az akkuja 2870 mAh-es. Kissé fájó, de a mérnökök feláldozhatták a vezeték nélküli töltést a miniatürizálás oltárán.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!