Úton a tőzsdére a Dropbox

2018.02.24. 12:07

500 millió dollárnyi tőkét szerezne a részvénypiacon.

A tíz éves múltra visszatekintő Dropbox jelenleg magánkézben van, azonban a közeli jövőben megváltozhat a helyzet. Januári pletykákat megerősítve a CNBC (via Engadget) most megtalálta az amerikai tőzsdefelügyelethez benyújtott dokumentációt, amellyel a vállalat megkezdte a tőzsdére lépéshez szükséges jogi folyamatot. A Dropbox összesen 500 millió dollárt tőkét kíván szerezni a részvénypiacon.

A kép csak illusztrációForrás: AFP/2008 Getty Images/Mario Tama

A jelentkezési dokumentumban természetesen fel kell tüntetni, hogy a jövőbeli lehetséges befektetőknek milyen komoly kockázatokkal kell számolniuk, ráadásul a papír alapján jelenleg nem túl rózsás a felhőtárhely helyzete. Összesen 500 millió regisztrált felhasználói fiók van a rendszereiben, azonban csak 11 millió ügyfél hajlandó fizetni a szolgáltatásért;

nagyon nehéz a pénztárcájuk kinyitására bírni a felhasználókat.

A Dropbox tavaly 1,1 milliárd dolláros árbevételt ért el, ami az előző évhez képest 31 százalékos növekedést jelent, viszont még így is sikerült 111,7 millió dollár veszteséggel zárnia az évet. A vállalat szerint a befektetőktől kapott pénzt többek közt az infrastruktúrájának fejlesztésére, az üzleti kapcsolatok építésére, az értékesítés fejlesztésére kívánja fordítani.

Néhány évvel ezelőtt 10 milliárd dollárra becsülték a Dropbox piaci értékét.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!