8K-s és 360 fokos olimpiai közvetítést ígér az Intel

5G mobilhálózat
Visitors walk past a 5G logo during the Mobile World Congress on the third day of the MWC in Barcelona, on March 1, 2017. Phone makers will seek to seduce new buyers with artificial intelligence functions and other innovations at the world's biggest mobile fair starting today in Spain. / AFP PHOTO / Josep Lago
Vágólapra másolva!
Nagyon rámozdult az 5G mobiltechnológiára a gyártó.
Vágólapra másolva!

Az Intel nem kifejezetten a vezeték nélküli technológiák úttörőjeként ismert, noha nagyon régóta tervez Bluetooth, WiFi, és mobilnetes modemeket. A jelek szerint a vállalat változtatna a róla kialakult képen, fogyasztói és szolgáltatói oldalon is be kívánja magát dolgozni az 5G technológia élvonalába.

Forrás: AFP/Josep Lago

Pár napja a vállalat bejelentette, hogy több hardvergyártóval és Microsofttal szoros együttműködésben már a jövő év második felében elérhetővé tenné az első 5G modemet is tartalmazó laptopokat, most pedig a Mobile World Congress-en tartott sajtótájékoztatóján tett nagy ígéreteket a cég.

A tájékoztatás szerint a következő olyan két évben az Intel szorosan együttműködik a japán NTT Docomo mobilszolgáltatóval, együtt építik majd ki a 2020-as tokiói olimpia játékok lebonyolításakor használni kívánt 5G mobilhálózatot.

Az Intel szerint a technológia 8K felbontású és 360 fokos közvetítések sugárzására biztosít majd lehetőséget.

Ezenfelül az Intel keményen dolgozik az 5G modemének autókba való eljuttatásán is, a chippel kontrollált körülmények közt már 30 km/h sebesség mellett is elérhető a gigabites adatletöltési sebesség.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!