Nagyon gyors az új 400 gigás microSD

sandisk 400gb microsdxc memóriakártya
Villámgyors a Sandisk második generációs, 400 GB kapacitást kínáló microSD kártyája
Vágólapra másolva!
Kapacitás helyett ezúttal átviteli sebességet növelt a Sandisk.
Vágólapra másolva!

A Western Digital tulajdonában lévő Sandisk tavaly augusztusban bemutatta a világ első 400 gigabájtos microSD memóriakártyáját, ráadásul az óriási kapacitása ellenére a termék sebessége sem hagyott kívánnivalókat maga után. A vállalat a Mobil Világkongresszuson most bemutatta a második generációs modellt, amely számottevően gyorsabb az első változatnál, az Extreme UHS-I microSDXC család tagja.

Villámgyors a Sandisk második generációs, 400 GB kapacitást kínáló microSD kártyája Forrás: Sandisk

A Sandisk állítása szerint az új memóriakártyája körülbelül 50 százalékkal gyorsabb az elődjénél, így a szekvenciális olvasási sebessége akár 160 MB/s, míg a szekvenciális írási sebessége akár 90 MB/s is lehet.

A véletlenszerű írási és olvasási sebességeket nem közölte a cég, de a kártya megkapta az A2 minősítést, azaz a véletlenszerű olvasási tempója garantáltan eléri a 4000, míg az írási képessége a 2000 IOPS-ot. Az előző generációs kártya még A1-es volt, a minősítés megszerzéséhez elég az 1500 / 500 IOPS.

A kártya ellenállóságát sem érheti panasz: vízálló, ütésálló, nem röntgenezhető, -10°C és 85°C között garantáltan működőképes marad.

Persze nem olcsó multaság az új microSD kártya: az első generációs modellnél 50 dollárral drágább, azaz 300 dollárba,

nettó 76 ezer forintba kerül majd.

Végül érdekességként megemlítendő, hogy a világ legnagyobb kapacitású microSD memóriakártyája 512 gigabájtos, a brit Integral Memory terméke. Eredetileg arról volt szó, hogy február során kerül majd piacra, de egyelőre tudtunkkal sehol sem kapható.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!