Jön az okos-hulahoppkarika

2018.03.02. 10:06

Versengeni is lehet másokkal a mobilappján keresztül.

A hulahoppkarika minden idők egyik leginkább alulértékelt fejlesztőeszköze, sokan egyszerű gyerekjátéknak tartják. Valójában többek közt segíthet a zsírégetésben, gyorsíthatja az anyagcserét, javíthatja a mozgáskoordinációt, erősítheti a has- és hátizmokat, és persze a hétköznapi stressz részleges levezetésére is megfelelhet.

Virfit VhoopForrás: Virfit

Ha minden jól megy, akkor a dél-koreai Virfit a következő hónapokban piacra dobja majd a világ első okos hulahoppkarikáját. A Vhoop két módon tér el a klasszikus karikáktól: egyrészt a könnyű szállítás érdekében nyolc darabba szétszedhető, másrészt pedig képes számolni mindkét irányban a megtett köröket, az utóbbi teszi okossá.

A karika Bluetooth adatkapcsolaton keresztül kommunikál a hulahoppozó okostelefonjával. A mobilalkalmazás képes folyamatosan naplózni a karika használatát, figyelmeztet a gyakorlatok hanyagolásakor, és persze megpróbálja kiszámítani az elégetett kalóriák mennyiségét.

Ezenfelül tabellákat is biztosítani fog, így a felhasználók versenghetnek az ismerőseikkel és idegenekkel, ami motivációt adhat a minél több karikázáshoz.

Az idei Mobil Világkongresszuson is kiállított Vhoop persze masszívan drágább lesz a szokásos karikáknál, 120 dollárt szeretne kérni érte a Virfit, 

nettó 31 ezer forintról van szó.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!