Támadják az Apple és a Google buszait

apple google busz légpuska rongálás lövöldözés san francisco
Légpuskával lövik be a mozgó buszok szélvédőit
Vágólapra másolva!
Már az FBI is beszállt a légpuskás lövöldöző utáni vadászatba.
Vágólapra másolva!

Január közepén mi is beszámoltunk a kellemetlen hírről, hogy San Francisco környékén több alkalommal is támadás érte az Apple munkatársait szállító céges buszokat, valaki légpuskával lövöldözött a forgalomban épp részt vett járművekre.

Légpuskával lövik be a mozgó buszok szélvédőit Forrás: ABC7

A linkelt hírünk írásakor még csak az Apple négy buszának szélvédőit sikerült megrongálnia, ám azóta súlyosbodott a helyzet: a Google buszai is a célkeresztbe kerültek, 45 nap alatt 20 légpuskás támadás történt. Egyelőre senki sem sérült meg, csak a buszokban keletkezett anyagi kár, de a kaliforniai autópálya-rendőrségnek persze így is elege van a lövöldözésekből.

Az ABC7 beszámolója alapján a lövöldöző elfogása érdekében a rendőrség egy csaliként használt céges buszt köröztet a problémás térségben, hátha sikerül a helyszínen elfogni a lövöldözőt. Ezenfelül már az FBI is beszállt a nyomozásba, a támadások után a szakemberei segítenek meghatározni a lövések leadásának a helyét.

A rendőrség egyelőre csak a támadó által valószínűleg használt autó körülbelüli leírásával rendelkezik, ám ez önmagában nem bizonyult elégnek a lövöldöző azonosításához. Sejthetően már nyomravezetői díjat is felajánlott a hatóság, tízezer dollár jutalom jár az elkövető letartóztatásához vezető információk nyújtásáért.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!