Olcsóbbá válhat idén a MacBook Air

apple macbook air laptop notebook
Apple MacBook Air (2015)
Vágólapra másolva!
Érdemben három éve frissült utoljára a laptopcsalád.
Vágólapra másolva!

Szuper pletykák érkeztek az Apple legolcsóbb laptopjával szemezgetők számára, amelyek szerint a vállalat valamikor az év közepe tájékán frissítheti a már csak 13,3 hüvelykes kivitelben kapható MacBook Airt, ráadásul ezzel párhuzamosan érdemben csökkenhet a jelenlegi 999 dolláros kezdőára. Az információkat először az erősen változó hitelességű forrásokkal dolgozó DigiTimes hozta nyilvánosságra, ám most már Ming-Chi Kuo, a KGI Securities kiváló informátorokkal rendelkező elemzője is erről beszél.

Apple MacBook Air (2015) Forrás: Apple

Egyelőre nem világos, hogy az Apple mit kíván kezdeni a MacBook Airrel, pontosan milyen újításokra lehet számítani az idei modellben. Remélhetően akadnak majd bőséggel frissítések, ugyanis a magas kezdőára ellenére a jelenleg kapható modell gyakorlatilag egy 2015-ös laptop.

A processzorát még 2014-ben dobta piacra az Intel, a kijelzője csak 1440×900 pixeles, és az Apple újabb notebookjaitól eltérően USB-C helyett USB-A kaput kínál.

Mondjuk az utóbbi sokak számára inkább előny, mint hátrány.

Eddig mindenki arra számított, hogy az Apple egyszerűen kivezeti a piacról az Air családot, a helyére pedig a sima MacBook lép, de ezek szerint van még ráció a széria megtartásában.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!