Három olcsó Galaxy búcsúzik a biztonsági frissítésektől

samsung galaxy j3
Samsung Galaxy J3 (2016)
Vágólapra másolva!
Ezzel párhuzamosan négy újabb készülék került fel a támogatási listára.
Vágólapra másolva!

A Samsung vegyes megítélésnek örvend az okostelefonjainak támogatása terén: ugyan sok készülékéhez érkeznek androidos biztonsági frissítések, de azért túlságosan nem erőlteti meg magát a vállalat. Az Android Police most kiszúrta, hogy nagy csendben három olcsó tömegmobilja is lekerült a szoftverfrissítéseket kapó eszközök listájáról, mostantól kezdve a 2016-os évjáratú Galaxy A3, Galaxy J1 és Galaxy J3 patchelésével sem bajlódik tovább a Samsung.

Samsung Galaxy J3 (2016) Forrás: Samsung

Sajnos nem meglepő a fejlemény, a gyártó kizárólag a felső kategóriás eszközeihez nyújt körülbelül három évig támogatást, a közép- és belépőkategóriás modellekkel már csak a kiadásuk utáni olyan két évben hajlandó foglalkozni.

Az eltávolításukkal párhuzamosan négy készülék került fel a biztonsági frissítéseket kapó eszközök listájára: a 2018-as évjáratú Galaxy A8, Galaxy A8+ és Galaxy J2 okostelefonok, továbbá Galaxy Tab Active2 táblagép.

Ezek közül csak a Galaxy A8 jogosult a havi biztonsági frissítésekre, a többi háromra negyedévente érkeznek majd a patchek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!