Elérhető a Google Chrome 65

google chrome 65 böngésző
Google Chrome 65
Vágólapra másolva!
Már számítógépeken is blokkolja pop under reklámokat a böngésző.
Vágólapra másolva!

Magyar idő szerint kedd este Windows, macOS és Linux platformokra egyaránt elérhetővé vált a Google Chrome 65. A böngésző új főverziójának talán legfontosabb újítása, hogy már blokkolja a pop under típusú felugró ablakokat; arról a viselkedésről van szó, mikor egy linkre kattintva a kért weboldal egy új fülben nyílik meg, míg az eredeti fülben reklámokat megjelenítő weblap töltődik be.

Google Chrome 65 Forrás: Origo

További újdonság, hogy Material Design kinézetet kapott a Bővítmények lap, amelyen a böngészőbe telepített kiegészítők kezelhetőek. Az új felület talán átláthatóbb az eddiginél, viszont a saját beállítási lehetőségeket kínáló bővítmények esetében egy kattintással tovább tart rajta megnyitni a beállítólapjaikat, a szükséges linket elrejtették a Részletek feliratra klikkelve előhozható menüben.

Akad egy másik, pusztán kozmetikai jellegű változás is a böngészőben, újratervezték a lokalizációjának és a helyesírás-ellenőrzésének a beállítására szolgáló menüt.

A Google Chrome 65 az előző kiadáshoz képest 45 sebezhetőségtől szabadult meg, a webfejlesztőknek szánt újdonságairól itt olvashatnak az érdeklődők. Windows és macOS rendszereken a böngésző automatikusan frissíti magát az új változatra, míg a Linux esetében a csomagkezelőn keresztül telepíthető az aktuális kiadás. A böngésző telepítőkészlete innen tölthető le.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!