Még tovább nőhet a memóriák ára

g.skill trident z rgb ddr4 rendszermemória ram dram
G.SKILL Trident Z RGB Series DDR4 rendszermemória
Vágólapra másolva!
Legkorábban az év második felében stabilizálódhat a helyzet.
Vágólapra másolva!

A DigiTimes (via KitGuru) iparági forrásokból származó pletykáit érdemes fenntartásokkal kezelni, most pedig azon kivételes alkalmak egyike állt elő, mikor kimondottan szeretnénk, ha tévesek lennének. Amennyiben hihetünk a kiadvány friss beszámolójának, akkor az idei évben még tovább emelkednek majd a számítógépekben, szerverekben és okoseszközökben használt rendszermemóriák árai.

A kép csak illusztráció (G.SKILL Trident Z RGB Series) Forrás: G.SKILL

A források szerint jelenleg az adatközpontok megnövekedett memóriaigénye miatt emelkedik a DDR4 lapkák ára, plusz szokás szerint a telefongyártók is kiveszik a részüket a túlkereslet kialakításából. Mindez természetesen ki fog hatni a laptopokba és asztali számítógépekbe szánt memóriamodulok áraira is,

az idei első félévben 5-10%-kal drágulhatnak a lapkák.

Viszont jó hír, hogy az idei második félévben végre az összes nagy memóriagyártó képes lesz emelni a gyártókapacitását, a Samsung mellett az SK Hynix és a Micron is jó ideje dolgozik már az üzembővítéseken. Sajnos az új gyártósorok üzembe állítása önmagában nem feltétlenül vezet majd a memóriaárak csökkenéséhez, de már az is félsiker volna, ha stabilizálódnának az árak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!