Nem bírta a sok munkát a hamburgersütő robot

miso robotics flippy hamburger robot
Flippy
Vágólapra másolva!
A grillezéssel foglalkozókat cserélné robotokra a CaliBurger.
Vágólapra másolva!

Néhány nappal ezelőtt szokatlan látványosság terhelte túl az egyik kaliforniai CaliBurger gyorséttermet, rengetegen voltak kíváncsiak a pasadenai egységben debütált hamburgesütő robotra. A Miso Robotics startup által tervezett Flippy követi a sütőlapra felhelyezett húspogácsák és húsok állapotát, magától megforgatja azokat, továbbá a már megsült húspogácsákat ráhelyezi a kikészített zsemlékre.

Flippy Forrás: Miso Robotics

A CaliBurger állítása szerint a robotra elsősorban azért van szükség, mert rendkívül nehéz embert találni a grillnél való munkára, óriási a munkavállalók fluktuációja. Rendkívül unalmas munkáról van szó, ráadásul csak egy picivel lehet vele a minimálbér felett keresni, így a grillezők jókora része rövid idő után inkább felmond, és ha más nem jön össze, akkor jobb híján például Überezéssel próbálnak némi pénz keresni.

A tesztüzem során a Flippy hozta a specifikációiban elvárt értékeket, azaz képes volt óránként olyan 200 húspogácsát megsütni. Sajnos a bemutatkozását övező nagy érdeklődés miatt ez kevésnek bizonyult, így a Miso Robotics pár óra után kénytelen volt leállítani, még mielőtt anyagi kár érte volna az éttermet.

Részben az jelenti a problémát, hogy a robot megbízható működéséhez aránylag távol kell tenni egymástól az éppen sülő húspogácsákat, így nem lehet optimálisan kihasználni sütőlap felületét. Csúcsforgalom idején ez gyakorlati problémát jelenthet, az emberi grillezők szimultán több pogácsa felett képesek bábáskodni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!