Ön mit venne 44 millió forintból?

normcore normális öltözködés divat
SAN FRANCISCO - JANUARY 27: Apple Inc. CEO Steve Jobs demonstrates the new iPad as he speaks during an Apple Special Event at Yerba Buena Center for the Arts January 27, 2010 in San Francisco, California. Apple introduced its latest creation, the iPad, a mobile tablet browsing device that is a cross between the iPhone and a MacBook laptop. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Valakinek megért ennyit Steve Jobs állásjelentkezése.
Vágólapra másolva!

Pár nappal ezelőtt már beszámoltunk a hírről, hogy az RR Auction aukciósház kínálatában feltűnt egy érdekes relikvia. Első pillantásra csak egy értéktelen formanyomtatványnak tűnik, valaki egy ismeretlen vállalatnál próbált vele állást szerezni. Az 1973-as dokumentum attól vált aranyértékűvé, hogy az akkoriban még csak 18 éves Steve Jobs töltötte ki.

Steve Jobs Forrás: AFP/Getty Images/Justin Sullivan

Az aukció lezárult, a nyertes licitáló egész pontosan 174 757 amerikai dollárt volt hajlandó adni a papírlapért. A ténylegesen kifizetendő végösszeg a körülményektől függően ennél számottevően magasabb lehet, oroszlánrészt az adó, és hangyányi részt a szállítási költség miatt.

Forrás: RR Auction

A fenti összeg átszámítva bő 44,2 millió forintot jelent. Ez nagyon sok pénz, de annyira azért nem nagy összeg, hogy ne tudná bárki pillanatok alatt már képzeletben is elverni: például elég lenne egy Budapest belső részén lévő lakásra, de a főváros közvetlen közelében már egy szebb családi ház és egy szép új autó is gond nélkül kijönne az összegből. Vidéken ennél persze sokkal többre is futná, a családi ház és az autó megvásárlása után bőven maradna még pénz mondjuk pár egzotikus nyaralásra és több száz csomag szalonnaízű fogselyemre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!