A rajongók pénzelhetik majd a Facebook tartalomkészítőit

Mark Zuckerberg Facebook
Facebook Founder and CEO Mark Zuckerberg speaks during an interview session with The Atlantic at the Newseum in Washington, DC, on September 18, 2013. AFP PHOTO/Jim WATSON
Vágólapra másolva!
Ezenfelül egyszerűbbé válhat a játékok élő streamelése a közösségi hálózatra.
Vágólapra másolva!

Nem kíván belenyugodni a fiatal közönségének lassú elvesztésébe a Facebook, így most két olyan funkciót is bejelentett, amelyek közvetve vagy közvetlenül segíthetnek a szexepiljének megóvásában. A fontos újítás, hogy hamarosan a rajongók havi rendszerességű pénzösszegek felajánlásával közvetlenül is támogathatják majd anyagilag a Facebookra tartalmakat készítőket. Cserébe exkluzív tartalmakat, továbbá a támogatói státuszukat jelző emblémákat kapnak a portálon.

Forrás: AFP/Jim Watson

A Facebook elsősorban a Patreont kívánja másolni, három fő célja van a fejlesztésnek: az alkotók bevételének növelése, az alkotók anyagi biztonságának javítása a reklámbevételektől való részleges függetlenítésükkel, és persze a további tartalmak gyártására való ösztökélésük.

A funkció egyelőre szűk körű tesztelés alatt áll, és nem világos, hogy mikor válhat általánosan elérhetővé.

A Facebook másik újítása, hogy a jövőben egyszerűbbé válhat a videojátékok élő közvetítése. A portál frissen bejelentett programozási felületeit támogató játékok esetében nem kell majd semmiféle streamelőszoftvert használni: a gamerek közvetlenül a játék menüjében be tudnak majd jelentkezni a Facebookba, onnan közvetlenül elindíthatják a játékmenetük streamelését.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!