Odacsap a középkategóriának a Huawei P20 Lite

huawei p20 lite okostelefon
Huawei P20 Lite
Vágólapra másolva!
Megkapta az iPhone X-es kijelzőt a fiatalabb közönségnek szánt mobil.
Vágólapra másolva!

Folytatja az agresszív nyomulást a nemzetközi mobilpiacon a Huawei, kismillió szivárgás után ma hivatalossá vált az idei egyik legfontosabb mobilja. A következő hetekben piacra kerülő Huawei P20 Lite egy erős középkategóriás készülék, elsősorban a fiatalabb vásárlóközönséget célozza vele a gyártó, a kártyafüggetlen kezdőára olyan 115 ezer forint lesz.

Huawei P20 Lite Forrás: Huawei

Ez nem kevés pénz egy telefonért, azonban szokásához híven a Huawei ezúttal is nagyon versenyképes csomaggal állt elő. A P20 Lite előlapját egy 5,84 hüvelykes és 1080×2280 pixeles IPS érintőkijelző uralja, a vékony oldalsó és felső kávákkal szegélyezett panel megkapta az Apple iPhone X által közismertté tett felső betüremkedést. A mérnökök többek közt itt helyezték el a 16 megapixeles előlapi kamerát is.

Nem csak az előlapon találhatóak trendi dolgok, a Huawei P20 Lite ugyanis kétkamerás hátlapi képalkotórendszert kapott:

a fő kamera 16 megapixeles, míg a bokeh effektben segédkező társa 2 megapixeles.

Az ujjlenyomat-olvasó a hátlap közepére került, így balkezesek és a jobbkezesek is kényelmesen elérhetik a szenzort.

Várhatóan a készülék teljesítményét sem érheti majd panasz, köszönhetően a nyolcmagos processzorú HiSilicon Kirin 659 lapkakészlet és a 4 GB memória használatának. A P20 Lite beépített háttértára 64 gigabájtos, de aki kifogyna a helyből, az microSD-vel növelheti az elérhető kapacitást, a SIM2 foglalatba megy bele a memóriakártya.

A klasszikus hangkimenettel és USB-C kapuval ellátott mobil Android 8.0 operációs rendszerrel kerül piacra, amelyet a Huawei a saját EMUI grafikus felületével felturbózott fel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!