Egyszerű lesz előfizetni a netes hírportálokra

2018.03.21. 18:07

Megreformálná a tartalmakért való fizetés módját a Google.

Az internetes hírportálok java komoly bajban van, hiszen a hirdetések megjelenítésére épülő üzleti modell csak nagyon kevés publikáció konyhájára képes elég pénzt hozni. Éppen ezért is számos nagynevű nemzetközi portál már évekkel ezelőtt úgy döntött, hogy klasszikus módon megpróbál fizetséget kérni az olvasóitól.

Forrás: Thinkstock

Sajnos a kisebb kiadványok számára ez nem feltétlenül járható út, az üzleti félelmek mellett technikailag is nehéz feladatnak bizonyulhat egy bankkártyás fizetési rendszer bevezetése.

A Google most megoldotta az utóbbi problémát: a kiadók hamarosan pikk-pakk beépíthetik a fizetésfeldolgozó rendszerét a hírportáljaikba, így a Google-fiókokkal rendelkező olvasóik mobilon és számítógépen is néhány kattintással előfizethetnek majd a prémium tartalmaikra.

Amennyiben a netezők már mentették a bankkártyájuk adatait a Google-fiókjukba, akkor előfizetéskor nem kell újból bepötyögniük a számokat.

További érdekesség, hogy a Google keresőmotor használatakor az előfizetők kiemelten látják majd az előfizetett publikációk releváns írásait. A keresési találatok sorrendjét ez nem változtatja meg, csak pluszban kiemeli a felhasználók számára az általuk nyilvánvalóan megbízhatónak vélt publikációk potenciálisan érdekes cikkeit.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!