Reklámszűrőt kaphat a Firefox

mozilla firefox
A man walks past a poster of Mozilla Firefox on February 27, 2013 at the Mobile World Congress, the world's biggest mobile fair, in Barcelona. The European Union warned member states on February 26 to free up the airwaves for new, super-fast fourth generation mobile networks and threatened legal action against those that deliberately block the process. AFP PHOTO/JOSEP LAGO / AFP PHOTO / JOSEP LAGO
Vágólapra másolva!
A Chrome-hoz hasonló módon blokkolna egyes hirdetéseket.
Vágólapra másolva!

Jó nagy bajba került az elmúlt években az internetes hirdetési piac, hiszen a netezők egyre nagyobb részének lett elege a bosszantó vagy rosszindulatú reklámokból, így elkezdtek reklámblokkolókat telepíteni a böngészőikbe. A helyzet akkor fajult el igazán, mikor az okostelefonokon is megjelentek a reklámblokkolók.

Forrás: AFP/Josep Lago

Mindenki nagy meglepetésére nemrég a Chrome-ba is bekerült egy reklámszűrő. A Google megoldása ettől függetlenül nem úgy működik, mint a böngészőkbe utólag telepíthető blokkolók, ugyanis csak a zavaró és kéretlen reklámokat próbálja meg letiltani. A Google célja nem az internetes reklámok eltüntetése, hanem az online reklámpiac megtisztítása.

Gyakorlatilag tönkretenné a szép szóból nem értő hirdetéskiszolgáló cégeket, hogy a többiek reklámait ne blokkolják a netezők.

Most nagyon úgy tűnik, hogy az idei harmadik negyedévben a Firefox is csatlakozhat a partihoz, a Mozilla munkatársai jelenleg aktívan kutatják a zavaró internetes hirdetések és felhasználói élmények blokkolásának a lehetőségeit. Egyelőre képlékeny a Mozilla terve, de nagy vonalakban a hanggal együtt automatikusan elinduló videókat, a webhelyeken kéretlenül felugráló rétegeket, a zavaró reklámokat és az egyéb megtévesztő praktikákat szeretnék letiltani a böngészőben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!