1 milliárd dollárból tör be a sorozatok piacára az Apple

apple szeptember 7 iphone 7
SAN FRANCISCO, CA - SEPTEMBER 07: Apple CEO Tim Cook waves as he arrives on stage during a launch event on September 7, 2016 in San Francisco, California. Apple Inc. is expected to unveil latest iterations of its smart phone, forecasted to be the iPhone 7. The tech giant is also rumored to be planning to announce an update to its Apple Watch wearable device. Stephen Lam/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Régóta beszélnek arról, hogy az Apple saját sorozatokat készít majd. Most úgy tűnik, hogy erre 1 milliárdos költségvetést szánt a vállalat, és már jövőre el is kezdhetjük nézni a végeredményt.
Vágólapra másolva!

Persze, az Apple manapság a legtöbb pénzt még a hardverek eladásából, egészen konkrétan az iPhone-ból gyűjti be, Azonban nem lehet nem észrevenni a törekvésrt, hogy a cég folyamatosan erősítse a szolgáltatásait, hosszabb távon ugyanis ebben van üzlet: amikor az emberek nem vesznek évente új iPhone-t, akkor is ott maradnak az ökoszisztéma miatt.

Alkalmazások, filmek, zenék, könyvek - az Apple tulajdonképpen ma mindent árusít digitálisan. Azonban úgy látszik, hogy manapság már muszáj saját gyártású tartalmakkal előállni annak érdekében, hogy a cégen bevonzzák az előfizetőket, és erre úgy látszik, hogy a sorozat a legjobb módszer.

Nem csoda, hogy a New York Times legfrissebb beszámolója szerint az Apple is ebbe az irányba mozog, és egészen konkrétan 1 milliárd dollárt költ arra, hogy 2019-től kezdve saját gyártású sorozatai legyenek. Összehasonlítás képpen, a piacvezető Netflix idén 8 milliárd dollárt tervez elkölteni saját tartalmakra.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Stephen Lam

A források szerint az Apple első körben rögtön tizenkét sorozatot tervez, mindegyiket magas költségvetéssel és profi készítőkkel. Ezek között lesz a Steven Spielberg által készített Amazing Stories, ami az 1980-as évek sorozatának rebootja, a Battlestar Galactica producere egy új sci-fi sorozatot készít, a Bob's Burgers alkotója pedig egy animációs anyagon dolgozik.

Ezen kívül az derült még ki, hogy Jennifer Aniston és Reese Witherspoon egy új sorozatban szerepel majd, ami igazából egy fikcionális reggeli műsor lesz, az Oscar-díjas Octavia Spencer pedig egy egyelőre meg nem nevezett dráma főszereplőjeként tűnik fel.

De a rendezők terén sem kell majd szégyenkeznie az Apple-nek: Damien Chazelle, Matt Tyrnauer és M. Night Shyamalan is készít majd sorozatot a vállalat számára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!